Rikt utbud av försäkringar hos Visa Gold

Sponsrade länkar

Visa Gold är ett kreditkort som ges ut av Nordea. Kortet förknippas med en rad bonusar och erbjudanden – i första hand försäkringar – och kortet är helt befriat från årsavgift.

Sponsrade länkar

Visa Gold hör till de mest exklusiva kreditkorten på den svenska marknaden för kortkrediter. Den maximala kreditgränsen hos Nordeas Visa Gold uppgår t.ex. till 100 000 kronor. Kravet på årsinkomst är likaså förhållandevis högt – hela 125 000 kronor för dem som bor utanför Stockholm. Räntesatsen pendlar runt tolv procent; en jämförelsevis låg ränta med tanke på att kortet saknar årsavgift. Kort utan årsavgift brukar i regel förknippas med höga räntor för att kompensera det inkomstbortfall som obefintliga årsavgifter förorsakar utgivaren.

Nordeas Visa Gold – rikt utbud av försäkringar

Den som köper en resa med Visa Gold får en kompletterande reseförsäkring på köpet. Även medresande omfattas av försäkringen; dock under förutsättning att medresenären är familjemedlen och bor på samma adress som kortinnehavaren. Själva reseförsäkringen omfattar i skrivande stund följande skydd:

  • Skydd mot avbeställning.
  • Skydd mot förkommet eller försenat bagage.
  • Dödsfall, invaliditet och olycksfall under resan.
  • Självriskskydd på upp till 10 000 kronor på hem, bil och hyrbil.

Ovanstående reseförsäkringsutbud hör till de mest generösa kortförsäkringarna som marknaden erbjuder. Förutom reseförsäkringen inrymmer kortet även allriskskydd för hemelektronik som betalats med kortet, en leveransförsäkring för skadade eller förkomna varor som köpts online samt självriskskydd för bil. Tänk dock på att det senare skyddet förutsätter att man tankat 20 liter drivmedel med Visa Gold inom ramen för en tidsperiod på 60-dagar.