Den som har blivit beviljad ett lånelöfte kan snabbt låna en större summa pengar utan vidare förvarning

Sponsrade länkar

Enkelheten att ansöka om snabblån hör till kredittypens förnämsta försäljningsargument. Däremot kan utbetalningstiderna för lånen variera mycket beroende på vilken tid på dygnet betalningsuppdraget når banken.

Den som ansöker om lån på en vardag kan få pengarna insatta på kontot inom några minuter.
Sponsrade länkar

Den snabba handläggningen av smslån och andra snabbkrediter framställs gärna som ett problem i medierna – i första hand i pressen. Man utgår ifrån att låntagarna per automatik inte förmår ta ansvar för sina betalningsåtaganden; den stora boven dramat blir således kreditinstituten. Enligt vår uppfattning har emellertid snabblånen många fördelar. Till dessa hör bland annat följande:

  • Snabblånen är – tack vare sin rekordsnabba handläggningstid – utmärkta som nödlån. Den höga räntan utgör inget reellt hot för den som enbart sporadiskt använder sig av ett snabblån. Att betala 200 kronor för en lånad tusenlapp kan te sig motiverat om alternativet är att man inte kan tanka bilen för att ta sig hem – eller befinner sig i utlandet och behöver finansiera den sista semesterdagen.
  • Trots att utbetalningen i vanliga fall tar någon dag i anspråk, innebär ett bifall på en låneansökan en garanti för att pengarna kommer att finnas disponibla inom någon dag. I många fall kan det vara värt att betala några hundralappar för denna garanti.

Den främsta nackdelen med snabblån är dock att lånebeloppen är begränsade till att omfatta någon eller några tusenlappar på sin höjd.

Enklast låna pengar online

Snabblån erbjuds i skrivande stund antingen som smslån eller som onlinelån; de senare är betydligt smidigare att ansöka om eftersom man bara fyller i sina kontakt- och inkomstuppgifter i ett onlineformulär en enda gång. Till skillnad från smslånen behöver man inte skicka otaliga bekräftelsemeddelanden till långivaren. Onlinelånen är dessutom tillgängliga via en modern mobiltelefon med webbläsare – naturligtvis under förutsättning att man har tillgång till ett trådlöst nätverk.