Den som önskar låna 10 000 snabbt får agera kreativt

Sponsrade länkar

Spekulanter på snabba lån i storleksklassen 10000 kronor har flera valmöjligheter; alltifrån rekordsnabba smslån till förmånliga privatlån från någon av landets storbanker.

Räkna alltid med någon dags handläggning för lån i storleksklassen 10 000 kronor. Lån som beviljas direkt ska enbart betraktas som bonus.
Sponsrade länkar

Alternativen på kreditmarknaden är många för den som är ute efter ett snabbt lån på 10000 kronor. Kreditgivare som Thorn och Ferratum erbjuder snabblån på 10000 kronor; lånen har snabb handläggning och korta löptider och kantas därmed av de kännetecken som brukar tillskrivas snabblånen. Låntagare som är fria från betalningsanmärkningar – och är måna om att låna billigt – kan istället välja ett blancolån från någon av landets större handels- eller affärsbanker. Bankernas blancolån, som vanligen har 10000 kronor som undre kreditgräns, brukar i regel gå under benämningen privatlån. Som låntagare bör man dock ta i beaktande att villkoren för att få ett privatlån är betydligt hårdare än villkoren på marknaden för snabblån.

Kortkrediter istället för snabblån

Den som kan åberopa en oanvänd kortkredit, kontokredit eller checkkredit bör om möjligt utnyttja denna istället för att ansöka om ett nytt lån, som innebär ytterligare räntekostnader och kreditprövningar. Fördelen med kortkrediter är t.ex. att dessa är helt gratis under en viss räntefri period, som vanligen uppgår till mellan 40 och 60 dagar. Även räntan på kontokrediter är i normalfallet betydligt lägre än räntan på snabblån.

Akilleshälar med billiga lån

De främsta nackdelarna med billiga lån – t.ex. bankernas blancolån – är att dessa är förbundna med krav på tämligen höga årsinkomster. Bankerna brukar också titta på inkomsternas art och natur. Den som saknar en tillsvidaretjänst kan mycket väl få avslag på sin ansökan; ett snabblån blir i så fall det enda återstående kreditalternativet. Meta: Personer som vill låna 10000 kronor snabbt och enkelt har en rad olika alternativ att sovra bland; alltifrån traditionella blancolån till olika snabbkrediter.