Låneansökningar med direkta utbetalningar hör till ovanligheterna – men de finns att tillgå för den som letar

Sponsrade länkar

Det enda sättet att få pengar samma dag som låneansökan lämnas in är att ansöka om ett snabblån. Men inte ens då är man garanterad att få pengar direkt; i synnerhet inte om man lämnar in ansökan på helgen.

Mindre belopp på några tusenlappar brukar beviljas samma dag som ansökan lämnas in. På vardagar är chansen störst att få en utbetalning direkt.
Sponsrade länkar

Den som är i akut behov av pengar, med direkt utbetalning, är i slutändan hänvisad till något av de tusentals snabblån som återfinns på den svenska kreditmarknaden. Men inte ens en ansökan om snabblån utgör någon garanti för direkt utbetalning – den som vill låna pengar idag måste nämligen ta hänsyn till följande:

  • En ansökan om snabblån som lämnas in kvällstid, eller på helgen, beviljas i regel inte förrän nästkommande vardag. Detta innebär att den som lämnar in sin ansökan på fredag kväll kan få vänta på sina pengar till måndag morgon – såvida det inte finns ett specialavtal om snabba utbetalningar mellan kreditgivaren och banken som ska betala ut beloppet.
  • Huruvida banken och kreditgivaren upprättat den typ av specialavtal som påtalas i det föregående bör framgå av de lånevillkor som återfinns på kreditgivarens hemsida.

Alternativ till snabba direktlån

Den som vill vara säker på att få tillgång till ett lån med direkt utbetalning bör i första hand undersöka om man sedan tidigare har tillgång till en vilande kredit; t.ex. en outnyttjad kortkredit eller checkkredit. Den som använder sig av befintliga krediter kommer i regel billigare undan än den som ansöker om ett nytt lån. På köpet slipper man att få ytterligare en prick i det centrala kreditupplysningsregistret.