Snabblån på 25 000 kronor är svåråtkomliga

Sponsrade länkar

Lån i beloppsklassen 25000 kronor återfinns endast som blancolån. Bankernas blancolån brukar förskönas en aning genom att de tilldelas beteckningen privatlån. På nätet förekommer olika beteckningar.

Lån över en viss beloppsgräns handläggs i regel manuellt. Räkna med att ett lån på 25 000 kronor tar någon dag att handlägga.
Sponsrade länkar

Personer med ett specifikt kreditbehov på 25000 kronor bör i första hand vända sig till en kreditaktör som är beredd att skräddarsy ett blancolån vad gäller belopp och löptid. Ytterst få långivare erbjuder nämligen fixerade blancolån på just 25000 kronor – beloppen omfattar istället jämna tiotusental.

En vanlig rekommendation till låntagare brukar vara att aldrig låna mer än man faktiskt behöver. Av denna anledning är det viktigt att inte överskrida behovsgränsen bara för att en kreditgivare inte är beredd att skräddarsy beloppet. I sammanhanget bör man även tänka på följande:

  • Även om de beloppsgränser som anges på en långivares hemsida är fixerade vad gäller löptid, ränta och lånebelopp, är kreditgivaren ofta villig att ordna ett kreditalternativ som exakt matchar låntagarens behov. Det lönar sig nämligen alltid för låntagaren att dela ut krediter – därav viljan att kompromissa fram en lösning.
  • Blancolånen på nätet brukar i regel vara mer beloppsfixerade än bankernas dito. Tänk även på att bankernas blancolån marknadsförs under den något mer tilltalande beteckningen privatlån eller konsumtionslån.

Lån på nätet snabbare än banklån

Blancolån, som erbjuds via nätbaserade kreditgivare, brukar i normalfallet beviljas snabbare än motsvarande banklån från en traditionell bank. Detta med anledning av att nätbaserade aktörer har utarbetat löpande rutiner för att bevilja ansökningar som inkommer via onlineformulär. Den som har tid att göra ett fysiskt besök på ett lokalt bankkontor kan emellertid räkna med att få ett lån på 25000 kronor direkt – förutsatt att banken har en handläggare på plats.