Hög ränta på snabba lån i storleksklassen 2000 kronor

Sponsrade länkar

Det enklaste – men också det dyraste – sättet att låna 2000 kronor är att lämna in en ansökan om snabblån. Detta alternativ kan emellertid inte förordas ur ren räntekostnadssynpunkt.

Lånebelopp på 2000 kronor hör till de vanligaste snabblånen och förmedlas av i stort sett alla kreditaktörer på marknaden för snabblån.
Sponsrade länkar

Experter inom privatekonomi kommer ibland med otydliga råd till konsumenter med små kreditbehov. Dels heter det att man aldrig ska låna mer än man faktiskt behöver, dels bör man inte välja ett snabblån – tillika den enda valmöjligheten i denna situation. Bankerna beviljar nämligen ytterst sällan mindre blancolån än 10000 kronor. Orimligheten i att låna 10000 kronor för att skapa en fejkad buffert kan med rätta bejakas; detsamma gäller orimligheten i att låna 2000 kronor med en löptid på 30 dagar och en ränta på flera hundra procent. Snabblånen i denna storleksklass kännetecknas nämligen i stort av följande karakteristik:

  • Låneansökan avslås sällan – detta innebär att lån på 2000 kronor delas ut såväl till arbetslösa som till personer med betalningsanmärkningar.
  • Den genomsnittliga kostnaden för ett lån på 2000 kronor – med 30 dagars löptid – brukar uppgå till en dryg femhundring.
  • Skillnaden mellan onlinelån och smslån består bland annat i att det senare kreditalternativet är betydligt dyrare än det förstnämnda. Detta beror i första hand på att SMS-avgifter till operatören och långivaren ofta tillkommer – utöver själva räntan.

Välj ett snabblån med längre löptid

Tänk även på att obetalda snabblån är den i särklass vanligaste anledningen till att låntagare drar på sig betalningsanmärkningar. Välj därför en längre löptid än 30 dagar ifall du är det minsta osäker på om du verkligen förmår slutamortera lånet innan den ordinarie löptidens utgång.