Direktlån på 2000 kronor söks online och handläggs automatiskt

Sponsrade länkar

Direktlån i storleksklassen 2000 kronor bjuds frekvent ut på den onlinebaserade marknaden för snabblån. Som låntagare är det dock svårt att bedöma den exakta utbetalningstiden för olika lån.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

Direktlån – olika belopp

På dagens mångfasetterade marknad för snabblån är det sällan några problem att hitta ett snabblån på 2000 kronor. Denna typ av småkrediter återfinns både i form av smslån och vanliga onlinelån – med ungefär samma ränta oavsett kreditform. Beloppet 2000 kronor hör de facto till de mest efterfrågade beloppen på marknaden för snabblån. Den genomsnittliga kostnaden för att låna två tusenlappar uppgår i runda svängar till 500 kronor. Löptiden varierar mellan antingen 30 eller 60 dagar – en del kreditaktörer kompromissar genom att erbjuda 45 dagars återbetalningstid. I en del fall tillåts man låna 2000 kronor trots att man dragit på sig en betalningsanmärkning.

Svårt bedöma faktisk utbetalningstid

Som låntagare bör man ta i beaktande att försäljningsargumentet för små snabblån inte längre är att pengarna betalas ut direkt; snarare att man som låntagare får besked direkt. Detta innebär i praktiken att den som ansöker om snabblån – och får bifall på sin ansökan – ändå kan få vänta i flera dagar på att pengarna betalas ut. Detta beror på följande:

  • Konsumentverket har vid upprepade tillfällen riktat kritik mot snabblånens höga räntor och lättvindigt utförda kreditkontroller.
  • Som svar på myndighetens kritik såg bankerna sin chans att bromsa upp utbetalningar från konkurrerande kreditgivare – men motiveringen till detta beslut är, från bankernas håll, alltjämt att skydda låntagarna mot spontana impulsköp. De utbetalande bankerna hoppas naturligtvis att detta agerande ska leda till en ökad efterfrågan på de egna lånen.

I somliga fall finns avtal om direkta utbetalningar mellan kreditgivaren och den utbetalande banken. Som kreditgivare bör man kolla upp om ett sådant avtal finns att tillgå. Detta gör man enklast genom att kontakta långivarens kundtjänstservice.