Låna 3000 direkt tack vare en automatisk handläggningsprocess

Sponsrade länkar

Merparten av direktlånen på 3000 kronor beviljas i form av snabba, ofördelaktiga blancolån. Denna typ av lån kännetecknas av hög ränta och en i det närmaste slentrianmässig kreditprövning.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

Direktlån – olika belopp

Eftersom de nationella storbankerna inte administrerar direktlån i storleksklassen 3000 kronor, är spekulanter på kreditbelopp i denna storleksklass i första hand hänvisade till den onlinebaserade marknaden för snabba blancolån. Men det är även möjligt att låna 3000 kronor direkt via sms. I regel gäller 30, 45 eller 60 dagars löptider för direktlån i denna storleksklass.

Ett direktlån med obestämd väntetid

Det kan inte nog betonas att de krediter – som marknadsförs som direkta snabblån – sällan når fram till låntagarens bankkonto snabbare än vanliga banklån. Detta beror dels på att de utbetalande bankerna – med Konsumentverket som uppdragsgivare – bromsar utbetalningar från konkurrerande kreditinstitut, dels på att bankerna kräver att snabblånen betalas ut manuellt. Det senare för med sig att lånen enbart kan betalas ut under ordinarie kontorstid, då en handläggare sätter igång själva utbetalningsuppdraget. Som spekulant på direktlån bör man således – oavsett lånebelopp – göra följande innan den slutgiltiga ansökan lämnas in:

  • Kontakta långivarens kundtjänstservice för att höra vilka utbetalningstider som gäller till ens privata bank. Bankerna har nämligen olika utbetalningsvillkor beroende på vilka samarbetsavtal som finns upprättade mellan långivare och utbetalande bank. Glöm inte att ange datum och tidpunkt för när din låneansökan i så fall skulle lämnas in.
  • Fråga, i samband med samtalet, om vilken handläggningstid som gäller i ditt specifika fall. Det händer nämligen att kreditgivare behöver mer tid för att handlägga lån till personer med betalningsanmärkningar. Ett lån på 3000 kronor tar dessutom längre tid att handlägga än ett tusenkronorslån – glöm alltså inte heller att ange vilket lånebelopp din ansökan gäller.

Sist men inte minst – överväg om du verkligen är beredd att betala skyhöga räntor för ett lånelöfte på ett långsamt 3000-kronorslån. Själva utbetalningen kan nämligen dröja lika länge som ett vanligt privatlån – och räntan på den senare lånetypen är garanterat lägre än motsvarande ränta för så kallade direktlån.