Driektlån i storleksklassen 500 kronor beviljas omedelbart och är billiga

Sponsrade länkar

Direktlån på 500 kronor beviljas i regel av små, nätbaserade kreditaktörer. Räntan på denna typ av lån kan ibland rent av vara obefintlig.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

Direktlån – olika belopp

Storbankerna avslår i regel låneansökningar på småbelopp, då administrationskostnaderna för dessa lån i många fall överskrider ränteintäkterna. Den som prompt måste vända sig till en kreditaktör för att låna 500 kronor, i form av ett direktlån, bör om möjligt söka s.k. räntefria förstagångslån. På den snåriga marknaden för snabblån är det nämligen något av en marknadsföringstradition att erbjuda gratis förstagångslån på 500 kronor. Antalet kreditgivare med dylika erbjudanden är i skrivande stund talrikt.

Karakteristik för femhundrakronorslån

Merparten av lånen i denna storleksklass betalas inte ut direkt. För låntagare med direkta utbetalningsbehov gäller det att först kolla upp vilka avtal som långivaren tecknat med ens privata bank. I de fall långivaren har upprättat ett samarbetsavtal, betalas pengarna ut direkt – även på helger och kvällar. I annat fall gäller fördröjd utbetalning. I övrigt kännetecknas femhundrakronorslånen av följande:

  • I handläggningen ingår oftast en s.k. sedvanlig kreditprövning, som bland annat innefattar ett registerutdrag från en UC. Denna blir sedan synlig i samband med framtida kreditprövningar.
  • Trots att räntekostnaderna är obefintliga på en del förstagångskrediter, kan en SMS-avgift tillkomma i de fall ansökan avser ett smslån. Den som ansöker om motsvarande lån online, kan i regel undslippa denna typ av avgifter. Lånet blir således helt kostnadsfritt.
  • Tänk på att minimiåldern för denna typ av snabblån ibland kan överskrida 18 år. 19 och 20 år är inte helt ovanliga åldersgränser.

I somliga fall kräver kreditgivaren att den som lånar är helt fri från betalningsanmärkningar, men detta krav är långt ifrån praxis på den lukrativa marknaden för snabbkrediter.