De allra minsta s.k. mikrolånen innefattar lånebelopp ända ner till en 500-lapp

Sponsrade länkar

Mikrolån på 500 kronor finns dels i form av smslån, dels som onlinebaserade snabbkrediter. Den som är förstagångskund kan ofta låna en 500-lapp helt gratis – i utbyte mot att man skapar ett användarkonto.

Sponsrade länkar

En ansökan om ett mikrolån på 500 kronor sker i regel via ett SMS-meddelande eller online. Kredithandläggningen förlöper helt automatiskt; på så sätt kan man som låntagare få svar på sin ansökan efter några minuter. Den som enbart använder sig av mikrolån på sporadisk basis kan ty sig till något av de många gratiserbjudanden till nya kunder som florerar på denna marknad.

Mikrolån på 500 – en ny trend på kreditmarknaden

Tidigare var det lägsta lånebeloppet för mikrolån 1000 kronor; det tog nämligen några år för kreditgivarna att förstå att det fanns en marknad för ännu lägre lån. Hos merparten av kreditgivarna går det att hitta gratis lån på 500 kronor. Ifall alternativen smslån och onlinelån står till buds – välj företrädesvis det sistnämnda alternativet. På så sätt slipper man betala SMS-avgifter till teleoperatören och kreditgivaren.

Låna 500 kronor gratis – upprepade gånger

Vivus, Pengos och Ferratum utgör ett urval av kreditgivare som försöker locka till sig nya kunder genom gratis 500-kronorslån. Trots att förstagångslånet är tänkt att fungera som ett introduktionserbjudande, kan man som låntagare utnyttja alla marknadens gratislån innan man måste övergå till att betala ordinarie ränta för mikrolånen. I normalfallet kostar ett 500-kronorslån en dryg hundralapp. Tänk dock på att många kreditgivare erbjuder dessa lån med 15 dagars löptid.