Det minsta standardlånebeloppet i fråga om mikrolån börjar på en 1000-lapp

Sponsrade länkar

Den som har ett uttalat behov av att låna 1000 kronor får antingen vända sig till ett smslån eller ett onlinebaserat snabblån. Det är nämligen inte möjligt att låna 1000 kronor på annat sätt.

Sponsrade länkar

Personer med tillfälliga lånebehov bör utnyttja något av de gratis introduktionserbjudanden till nya kunder, som återfinns på marknaden för smslån och nätbaserade snabblån. Majoriteten av dessa erbjudanden omfattar snabblån på 500 kronor; allt som oftast med löptider på 15 dagar. Vivus är en av få aktörer som erbjuder gratis introduktionslån på hela 1000 kronor till nya låntagare. Antalet gratislån är generellt sett stort, men den som redan har utnyttjat alla introduktionserbjudanden, som marknaden har att erbjuda, får räkna med att betala ordinarie ränta på sitt mikrolån. I fråga om ett tusenkronorslån uppgår den genomsnittliga räntan till ca 300 konor för ett 30-dagarslån.

Karakteristik för tusenkronorslånen

Som låntagare bör man ägna vissa saker en särskild tanke; inte minst i fråga om lån på 1000 kronor. Hit hör bland annat följande:

  • Kreditgivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar tar i regel ut en högre ränta för sina krediter än motsvarande aktörer som riktar in sig mot kunder med ordnad ekonomi.
  • Samtliga långivare på marknaden erbjuder en handläggning inom några minuter från ansökningstillfället. Däremot varierar utbetalningstiderna mellan olika långivare och banker. Snabbast möjlighet till direkt utbetalning har den som ansöker om lån på en vardag, har konto i en storbank och väljer en av de större kreditaktörerna på marknaden för mikrolån.
  • För mikrolån på 1000 kronor brukar långivarna kräva en taxerad inkomst på ca 20 000 kronor om året.

Med anledning av den höga räntesatsen på 1000-kronorslånen – och det faktum att utbetalningen av lånen kan ta någon dag i anspråk – bör man som låntagare söka alternativ till mikrolånen. Många har t.ex. en outnyttjad konto- eller kortkredit liggande sedan tidigare. Att låna med hjälp av dessa kanaler är betydligt billigare än att ta ett mikrolån.