Snabblån

Få inblick i möjligheterna till snabblån via olika virtuella kanaler

Sponsrade länkar

Dagens snabblån kännetecknas av att låntagaren får svar på sin låneansökan direkt; något som är möjligt tack vare automatiska kreditprövningar mot centrala register. Tänk dock på att utbetalningen kan bli fördröjd med någon dag.

Möjligheten att få snabblån direkt är störst för den som ansöker under kontorstid.
Sponsrade länkar

Begreppet snabblån hänför sig i regel till de internet- och telefonbaserade småkrediter som tillämpar en automatisk kreditprövning; något som i praktiken innebär att de inkomst- och personuppgifter, som anges i låneansökan, granskas i förhållande till registeruppgifter på central nivå. Tack vare det automatiserade ansökningsförfarandet kan låntagaren få svar på sin ansökan direkt.

Namnet snabblån bedrar

Som låntagare bör man ha i åtanke att själva utbetalningen av lånebeloppet kan dröja någon dag – i synnerhet om ansökan lämnas in på kvällen eller under veckoslutet. Detta med anledning av att staten – i samråd med de utbetalande bankerna – vidtagit kraftåtgärder för att bromsa upp de tidigare rekordsnabba utbetalningarna av snabblån. Den officiella motiveringen till åtgärderna är att dessa ska bidra till en minskad skuldsättning hos en redan utsatt konsumentgrupp. Det går nämligen i många fall att få snabblån trots tidigare betalningsanmärkningar.

Belopp och löptider för snabblån

De vanligaste beloppen för snabblån varierar mellan någon enstaka tusenlapp och ca 5000 kronor; detta oberoende av via vilken kanal ansökan kommer in. I sällsynta fall kan beloppsgränsen sträcka sig ännu lägre – snabblån på 500 kronor förekommer hos en handfull olika kreditgivare. Löptiden för dessa snabblån – oavsett lånebelopp – brukar uppgå till en månad. För de större lånebeloppen kan man som låntagare välja mellan att dela upp betalningen på två eller flera fakturor.