Beloppet 3000 kronor är populärt på marknaden för snabblån – priserna varierar dock

Sponsrade länkar

I stort sett alla aktörer på marknaden för snabblån tillhandahåller belopp på 3000 kronor. I somliga fall kan man välja att dela upp återbetalningen på två separata fakturor.

Sponsrade länkar

På marknaden för snabblån – såväl den på den renodlat nätbaserade marknaden som bland SMS-lånen – återfinns lånebelopp på 3000 kronor hos alla kreditaktörer. Som låntagare bör man erinra sig om att 3000 kronor är ett förhållandevis stort kreditbelopp, som kan vara svårt att återbetala i sin helhet inom 30 dagar; tillika den vanligaste löptiden för snabblån i denna storleksklass. Den som tvivlar det minsta på sina återbetalningsmöjligheter bör omedelbart se sig om efter ett snabblån med längre löptid än 30 dagar. En handfull kreditgivare erbjuder möjlighet att dela upp återbetalningen på två månader.

Ökade räntekostnader för längre löptid

Den som väljer en utökad löptid, t.ex. 60 dagars återbetalningsfrist istället för 30 dagars dito, kan räkna med en något högre räntekostnad. Om alternativet är en betalningspåminnelse med tillhörande straffavgifter och inkassokrav som följd, är denna merkostnad emellertid att betrakta som försumbar. Utgå i regel från följande:

  • Ett tretusenkronorslån bör inte kosta mer än en fjärdedel av lånebeloppets storlek – även ifall du väljer ett lån med en utökad löptid.
  • Du som har dragit på dig en låneanmärkning kan räkna med en något högre kostnad; detta med anledning av att antalet tillgängliga kreditgivare är reducerat för så kallade riskgrupper.

Tänk också på att ett smslån på 3000 kronor är något dyrare än ett onlinelån i samma storleksklass. Detta med anledning av att smslånen är förbundna med olika administrativa avgifter för SMS-trafiken mellan operatör, långivare och låntagare.