Moderna snabblån söks nästan uteslutande över nätet – direkt via kreditaktörens hemsida

Sponsrade länkar

Den ständiga uppkopplingen till nätet har gjort det lätt att ansöka om snabblån utan sms. Man fyller helt enkelt i ett nätformulär direkt på långivarens hemsida.

Sponsrade länkar

Trots att smslånen har en rad fördelar framför onlinebaserade snabblån – inte minst säkerhetsmässigt – har smslånen sedan ett tag fått se sig omkörda av nätkrediterna. Tack vare förekomsten av webbläsare i mobilerna, är det rent av möjligt att ansöka om snabblån via telefonen – helt utan sms. Att ansöka om snabblån online kräver således inte längre någon tillgång till en stationär internetdator.

Billigare ansöka om snabblån online

De facto är snabblån något billigare online än via sms; detta beror i första hand på att man som låntagare slipper betala till operatören och långivaren för varje enskilt SMS-meddelande som ingår i ansökningsproceduren. Däremot är smslån betydligt säkrare än motsvarande snabblån online – detta just med hänvisning till att de otaliga bekräftelsemeddelandena, som måste skickas innan utbetalning, försvårar möjligheterna till bedrägerier.

Snabblån utan sms – tydlig kostnadsinformation

En ytterligare fördel med nätbaserade snabblån är att kreditföretagens hemsidor i regel erbjuder en tydlig kostnadsöversikt. Räntorna anges i procenttal och inte i form av avgifter; något som oftare är praxis bland smslånen. Detta skapar en ökad transparens i fråga om möjligheten att jämföra räntor mellan olika kreditgivare. Dock ska man inte sticka under stol med att räntan på onlinebaserade snabblån är allt annat än skälig; räntor på flera hundra procent förekommer ofta – och ränteläget på marknaden för snabblån justeras inte heller utifrån rådande marknadsräntor.