Få snabblåneföretag är beredda att låna ut 5000 kronor – i synnerhet till förstagångskunder

Sponsrade länkar

Snabblån på 5000 kronor förekommer endast i undantagsfall. Taket för mikrokrediter brukar nämligen ligga på 4000 kronor – detta hänför sig till att återbetalningen ska bli hanterbar inom en månad.

Sponsrade länkar

Det vanligaste taket för snabblån uppgår till 4000 kronor; då gäller för det mesta en månads löptid och en totalkostnad på knappa tusenlappen. Ett snabblån på 5000 kronor brukar kännetecknas av ungefär samma karakteristika – även vad löptiden beträffar. Som låntagare bör du således ställa dig frågan om du är kapabel att återbetala 5000 kronor inom en månad. I annat fall – välj en kreditgivare som erbjuder förlängd återbetalningstid.

Lockas inte av många smålån

I många fall är det billigare att ta många smålån istället för att låna 5000 kronor i form av en klumpsumma; t.ex. kan man istället ta två snabblån på 2000 och ett tusenkronorslån. Räntekostnadsmässigt framstår det senare alternativet ofta som mera lockande – det är helt enkelt billigare – men tänk samtidigt på att långivarna inte tar hänsyn till att du har många parallella krediter att återbetala samtidigt. På mindre lån kan man nämligen inte förlänga löptiden, vilket är fallet i fråga om ett större lån på 5000 kronor.

Snabblån på 5000 kronor med betalningsanmärkningar

Ytterst få kreditaktörer beviljar snabblån på 5000 kronor i form av en klumpsumma; särskilt ifall den som söker lånet har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detsamma gäller om den sökande har skulder hos Kronofogden eller en alltför anspråkslös taxerad förvärvsinkomst. För personer med betalningsanmärkningar blir kostnaden för ett lån på 5000 dessutom en aning högre; detta med anledning av att kreditgivarna straffar kunder som misskött sig tidigare.