Räkna med en viss handläggningstid för lån på 20 000 kronor

Sponsrade länkar

Den som har ett akut behov av att frigöra 20000 kronor bör vända sig till bankernas blancolån. Dessa krediter kan beviljas direkt – under förutsättning att man gör ett fysiskt besök på bankkontoret.

Ett lån på 20 000 kronor förmedlas oftast som ett privatlån med någon dags handläggningstid.
Sponsrade länkar

På marknaden för snabblån utgör i regel 4000 eller 5000 kronor den maximala beloppsgränsen för de tillgängliga lånealternativen; den som är i behov av större lånebelopp är således hänvisad till ett blancolån från en av landets storbanker – eller från någon nätbaserad kreditgivare. I detta sammanhang är det viktigt att tänka på att räntorna hos nätbaserade långivare, såsom Bluestep och Freedom Finance, är betydligt högre än hos motsvarande storbanker. Till saken hör dock att de senare kreditaktörerna beviljar lån även till personer med anmärkningar – liksom till personer utan fast inkomst. I gengäld utkräver de en högre ränta än de konkurrerande affärs- och handelsbankerna.

Löptid och kostnader för lån på 20000 kronor

Fördelen med att ansöka om ett blancolån hos en av de större bankerna är att såväl löptid som exakt lånebelopp kan skräddarsys utifrån låntagarens förutsättningar och behov. Hos mindre, nätbaserade kreditgivare brukar motsvarande variabler vara fixerade på förhand. Således går möjligheten att skräddarsy ett exakt lånealternativ förlorad. Beakta även följande:

  • Storbankerna är restriktiva med att dela ut blancolån till s.k. riskgrupper; hit hör t.ex. personer utan fast inkomst och låntagare med betalningsanmärkningar sedan tidigare.
  • Handläggningstiden för bankernas blancolån brukar vara längre än för motsvarande onlinekrediter. Men även hos de stora bankerna kan man få lån direkt – under förutsättning att man fysiskt uppsöker bankkontoret.

Ett vanligt snedsteg bland låntagarna är att man väljer en löptid, som senare visar sig vara alltför kort. Se således till att, redan från början, välja en löptid som med råge matchar dina återbetalningsmöjligheter.