Priser och löptider på mikrolån på 3000 kronor varierar stort mellan långivarna

Sponsrade länkar

Lånebeloppet 3000 kronor är vanligt på marknaden för mikrolån och övriga småkrediter. Storbankerna ratar emellertid låneansökningar på denna beloppsnivå.

Sponsrade länkar

Bland mikrolånen är beloppet 3000 kronor ett eftertraktat belopp till den grad att samtliga kreditgivare tillhandahåller ett 3000-kronorslån i sitt kreditutbud. Som låntagare bör man aldrig betala mer än en fjärdedel av det lånade beloppet i ränta – detta oavsett vilken löptid som gäller för lånet. Som låntagare bör man i första hand tänka på följande innan man lämnar in sin låneansökan:

  • De flesta kreditgivare lånar ut 3000 kronor med en löptid på 30 dagar; tillika en kort tidsperiod för många låntagare, vars inkomster befinner sig på medelnivå. Du som misstänker att du kommer ha svårigheter att återbetala hela beloppet inom 30 dagar – med tillhörande ränta – bör istället välja ett lite dyrare lån med längre löptid.
  • För att få låna 3000 kronor i form av ett mikrolån brukar bankerna utkräva en taxerad årsinkomst som väsentligt överskrider 50 000 kronor.
  • Lån på 3000 finns endast på marknaden för snabblån; storbankerna är inte villiga att åta sig att handlägga låneansökningar om belopp under 5000 kronor.

Mikrolån dyrare för personer med betalningsanmärkning

Personer med betalningsanmärkningar får räkna med att betala något högre ränta än en fjärdedel av lånebeloppets storlek. Detta med anledning av att långivaren tar en högre risk i samband med att man beviljar lån till personer, som i teorin riskerar att inte klara av att amortera lånet inom ramen för löptiden.