Snabblån på 1000 kronor handläggs direkt på någon minut

Sponsrade länkar

Lånebelopp på 1000 kronor finns enbart tillgängliga på marknaden för snabblån. Men tänk på att dagens snabblån kan ha fördröjd utbetalningstid.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

Direktlån – olika belopp

Personer med små, spontana lånebehov i storleksklassen 1000 kronor måste i regel vända sig till någon av aktörerna på marknaden för snabblån. De nationella storbankerna ställer inte upp med lån i denna storleksklass – det skulle helt enkelt inte löna sig att administrera alltför små kreditbelopp. Baksidan med snabba tusenkronorslån är dock att de varken är billiga eller snabba; i somliga fall är utbetalningen till och med mera utdragen än för större blancolån och bostadslån.

Bankerna bromsar utbetalningar

Efter att Konsumentverket och svensk media (däribland SvD och DN) på nationell nivå uppmärksammade smslånens höga räntor, vidtog bankerna kraftåtgärder mot aktörerna på marknaden för snabblån. Åtgärderna bestod i att bromsa utbetalningen av s.k. snabblån, vilket de facto ledde till att lånen inte längre betalades ut direkt. Tanken var således att göra denna kredittyp mindre attraktiv för potentiella kreditkonsumenter; något som bankerna delvis lyckades med.

Besked direkt – men pengarna fryser inne

Idag kan man följaktligen låna 1000 kronor och få svar direkt – men räkna inte med att själva pengarna blir tillgängliga förrän om efter någon bankdag. Den som ansöker om ett tusenkronorslån på en fredag kan t.ex. räkna med att pengarna finns på kontot först efterföljande måndag.

Kostnad och löptid

I genomsnitt kostar det ca 300 kronor att låna en tusenlapp; löptiden för denna typ av lån brukar uppgå till 30 dagar. Tusenkronorslån erbjuds av i stort sett alla aktörer på den snåriga marknaden för snabblån.

Alternativ till tusenkronorslån

Den som har en vilande kontokredit, eller ett outnyttjat kreditkort, bör överväga att använda dessa krediter som alternativ till snabblån. Tänk dock på att aldrig göra kontantuttag i bankomater med kreditkortet. Ta istället ut extra kontanter i samband med att du handlar – på så sätt registreras uttaget som ett köp istället för ett kontantuttag. Räntan på kontantuttag som görs med kreditkort ligger nämligen – allts som oftast – på rena ockernivån.