I dagens läge är 3000 kronor att betrakta som ett mellanstort belopp i fråga om smslån

Sponsrade länkar

Ett smslån på 3000 kronor bör inte kosta mer än 500 kronor. Kostnaderna för denna typ av smålån varierar emellertid stort mellan olika långivare. Därför gäller det att sovra ordentligt innan man slår till.

Sponsrade länkar

Det faktum att räntekostnaderna för ett och samma smslån varierar stort mellan olika aktörer hänför sig i första hand till låntagarnas utsatta situation. Den som är beredd att ta ett smslån är i regel desperat – och tänker på det akuta behovet av pengar snarare än på konsekvenserna av lånandet. Av denna anledning uppvisar olika kreditaktörer sinsemellan olika prissättningar på sina lån; räntorna kan sålunda variera flera hundra procent mellan olika aktörer. Motsvarande variation skulle inte vara möjlig på marknaden för t.ex. hypotekslån.

Riktpriser för smslån på 3000

Som låntagare kan man dock vinna stort på att för ett ögonblick försöka hämma sin desperation och istället sovra bland de olika kreditalternativen. Vår rekommendation är att aldrig betala mer än 500 kronor för ett smslån. I skrivande stund erbjuder t.ex. Risicum ett smslån med 30 dagars löptid till en totalkostnad av 450 kronor. Detsamma gäller hos aktören Ok Money, som dock har en åldersgräns på 20 år för tillträde till lån i denna storleksklass. Tänk dock på att de nyssnämnda aktörerna inte erbjuder regelrätta smslån. Man ansöker om lånen online – antingen via webbläsaren i sin telefon eller via nätuppkopplingen i en stationär eller bärbar dator.

Dyrare låna 3000 med betalningsanmärkning

Generellt gäller att långivare som öppnar sina dörrar för personer med betalningsanmärkningar tar något bättre betalt än långivare som ställer höga krav på sina kunder. Den som har betalningsanmärkningar, stora skulder och många tidigare kreditprövningar registrerade hos UC kan således räkna med att få betala lite mer för ett smslån på 3000 kronor.