Belopp i storleksklassen 500 kronor förekommer hos enstaka aktörer på marknaden för smslån

Sponsrade länkar

På dagens mångfasetterade kreditmarknad återfinns en rad långivare som förmedlar smslån på 500 kronor helt gratis. Detta sker inom ramen för ett introduktionserbjudande till nya kunder utan betalningsanmärkningar.

Sponsrade länkar

Marknaden för smslån vimlar av låntagare med låg eller obefintligt kreditvärdighet, som ständigt är på jakt efter nya smslån för att finansiera drogmissbruk, gamla skulder eller andra tillfälliga utgifter. Kreditföretagens senaste metod att vaska fram presumtiva kunder – med en acceptabel kreditvärdighet – är att erbjuda gratis lån till personer utan betalningsanmärkningar. Dessa får enbart tillträde till fortsatta smslån under förutsättning att det första lånet betalas av inom löptiden. De som enbart lånar sporadiskt – och har sina privata finanser i ordning – kan ha glädje av ett gratis smslån på 500 kronor. Nedan följer ett axplock av kreditgivare som förmedlar gratis femhundrakronorslån:

  • Vivus – en kreditgivare som erbjuder gratis förstagångslån på belopp mellan 0 och 4000 kronor till nya kunder. Den som lånar måste registrera ett användarkonto för inloggning. Det rör sig således om ett onlinelån eftersom utlåningen sker via hemsidan. Tänk på att olika åldersgränser gäller för olika lånebelopp.
  • Pengos – en kreditgivare som erbjuder lån på 500 kronor för endast 30 kronor. Notera dock att löptiden för lånet endast uppgår till 15 dagar.
  • Ferratum – lånar ut 500 kronor gratis, både online och via sms, med 15 dagars löptid.

Multipla gratislån kräver olika låntagare

Tänk på att gratiserbjudandena enbart riktar sig till nya kunder. Den som vill låna gratis vid multipla tillfällen måste således låna i någon annans namn. Tänk även på att tredjepartsbulvanen måste uppfylla kraven för lånet och själv står som juridiskt ansvarig för såväl amortering som för återbetalning av räntor.