Endast ett fåtal aktörer erbjuder smslån på 6000 kronor

Sponsrade länkar

På marknaden för renodlade smslån finns ytterst få aktörer som erbjuder lån på exakt 6000 kronor. Däremot är det möjligt att låna 6000 i form av ett snabblån online.

Sponsrade länkar

Som påpekats i tidigare uppslag håller marknaden för smslån på att försvinna till förmån för onlinebaserade snabblån. Denna utveckling förklaras i första hand av att mobiltelefonerna numera är försedda med inbyggda webbläsare. Onlinelånen är således tillgängliga via telefonen utan att man behöver ansöka via sms. Genom att ansöka om snabblån online slipper man som låntagare punga ut med tilläggsavgifter på de redan dyra lånen.

Kostnader för lån på 6000 kronor

Den som ansöker om ett snabblån på 6000 kronor bör vara beredd att betala ca en tusenlapp för lånet. Vivus är i skrivande stund billigast och tar endast ut 600 kronor i ränta på ett lån i denna storleksklass med en löptid på 30 dagar. Folkia tar ut en ränta på 832 kronor med motsvarande löptid. Men då ska man komma ihåg att ytterst få låntagare förmår återbetala 6000 kronor plus ränta på bara en månad. I praktiken blir lånet på 6000 kronor således mycket dyrare. Easycredit tar t.ex. 1500 kronor i ränta för ett 6000-kronors lån med löptid på 90 dagar.

Dyrare med betalningsanmärkning

Personer som dragit på sig betalningsanmärkningar kan räkna med att få betala något mer för ett snabblån i denna storleksklass. I värsta fall kan totalkostnaden för ett lån på 6000 kronor uppgå till 2000 kronor med utökad löptid (60 eller 90 dagar istället för 30).