Offerterna på smslån börjar i regel runt 1000-lappen och slutar runt 5000 kronor

Sponsrade länkar

Smslån på 1000 kronor är vanliga och erbjuds av i stort sett alla kreditgivare som riktar in sig mot denna låneform. Som förstagångskund bör man passa på att låna en tusenlapp helt gratis.

Sponsrade länkar

Priserna för smslån på 1000 kronor återfinns i kostnadsspannet 0 till 500 kronor. I skrivande stund erbjuder t.ex. Folkia ett tusenkronorslån med en totalkostnad på 430 kronor, medan Ferratum tar ut 250 kronor för motsvarande lån. I båda fallen uppgår löptiderna till en månad, vilket i praktiken innebär att lånet måste återbetalas med en löneutbetalning.

Låna 1000 kronor gratis

I sällsynta fall går det att komma över gratislån på 1000 kronor. Vivus utgör en i raden av kreditgivare som förmedlar kostnadsfria förstagångslån till nya kunder. Som ny kund måste man bedömas vara kreditvärdig och registrera ett användarkonto hos långivaren. Tänk dock på att Vivus inte erbjuder regelrätta smslån – lånen måste nämligen sökas online på Vivus’ hemsida (vivus.se). För personer med moderna mobiltelefoner är lånen naturligtvis tillgängliga via telefonens webbläsarfunktion.

Förlängd löptid för smslån

En ytterligare fördel med just Vivus är möjligheten att förlänga löptiden i utbyte mot en extra kostnad. Tänk dock på att Vivus har olika åldersgränser för sina lån. För att få ett förstagångslån på 4000 kronor måste man t.ex. ha fyllt 24 år. Den som däremot har passerat nämnda åldersgräns kan kostnadsfritt låna upp till 4000 kronor hos nämnda aktör – förutsatt att det rör sig om ett förstagångslån. Åldersgränsen för ett lån på 1000 kronor är i skrivande stund 18 till 19 år beroende på kundens övriga förutsättningar.