Blancolån på 25 000 kronor marknadsförs oftast som privatlån trots att de också kan sökas över sms

Sponsrade länkar

Smslån i beloppsklassen 25000 kronor är ytterst sällsynta och rekommenderas inte – även om de tillfälligt skulle dyka upp på marknaden. Personer med lånebehov på denna nivå bör ty sig till andra alternativ.

Sponsrade länkar

Smslån hör till lånekategorin snabblån, som kännetecknas av sina korta löptider och små lånebelopp. För lån i beloppsklasser över 10 000 kronor brukar korta löptider inte vara förenliga med låntagarnas återbetalningsmöjligheter. Den som vill låna 25 000 kronor bör således ty sig till privatlån, medlemslån, kontokrediter eller kortkrediter. Kort och gott – det gäller att hitta alternativ till snabblånen då långivarna med snabblån som affärsidé inte tillhandahåller krediter i denna klass.

Multipla snabblån – ett ovärdigt alternativ

En väsentlig skillnad mellan snabblån och privatlån är att den sistnämnda kreditgruppen brukar förknippas med betydligt hårdare krav på långivarna. Det är t.ex. svårt att låna 25 000 kronor – med hyfsade villkor – ifall man dragit på sig en betalningsanmärkning. Den sista utvägen blir då att ta många snabblån – från olika kreditgivare – till ett samlat belopp av 25 000 kronor. Räkna då med att löptiden blir kort – de sinsemellan olika långivarna tar ju inte hänsyn till att en och samma låntagare har multipla smålån – och totalkostnaden mycket hög. Med andra ord; detta är en sista desperat åtgärd som kan vidtas t.ex. för att förhindra uppkomsten av en betalningsanmärkning.

Privatlån från storbanker

De långivare som har sina privata finanser i ordning brukar kunna låna 25 000 i form av ett privatlån från en vanlig storbank. Banken kräver sällan fast tjänst, men däremot får man inte ha dragit på sig några KFM-skulder eller betalningsanmärkningar.