Att ansöka om smslån är gratis – den som får avslag betalar ingen handläggningsavgift

Sponsrade länkar

En av akilleshälarna med smslån är att låneansökan kantas av många bekräftelsemeddelanden, som kostar pengar för den som ansöker om lånet. Se därför till att ansökan inte kostar extra – eller välj ett onlinelån istället.

Sponsrade länkar

En påtaglig nackdel med smslånen är att ansökningsförfarandet kostar en förmögenhet; åtminstone sett till smslånens ringa storlek. Som låntagare bör du därför undvika de kreditaktörer som tar ut SMS-avgifter för sina lån; det räcker nämligen gott och väl med att operatören debiterar ordinarie SMS-taxa. Var därför noga med att välja en kreditgivare som inte tar ut extra avgifter för SMS-trafiken utöver själva räntekostnaderna. Tänk därför på följande:

  • Lusläs alltid lånevillkoren för att skapa dig en uppfattning om vilken kostnad smslånet är förbundet med. Acceptera inte någon form av tilläggsavgifter.
  • Tänk på att ett onlinelån (ett nätbaserat snabblån) inte är förenat med några som helst ansökningsavgifter. Du som har en modern mobiltelefon – med inbyggd webbläsare – kan kringgå SMS-avgifterna genom att gå ut på nätet via telefonen och ansöka om samma lån online. De flesta aktörer som erbjuder smslån tillhandahåller även onlinelån.

Gratis introduktionserbjudanden till nya kunder

Bland smslånen återfinns i skrivande stund en rad olika introduktionserbjudanden till nya kunder; hos en handfull kreditgivare kan man t.ex. låna en 500-lapp helt utan kostnad under förutsättning att man är förstagångskund. Denna typ av introduktionserbjudanden finns i första hand bland smslånen; tillika en anledning till varför det kan vara värt att betala en extra avgift för själva textmeddelandet – lånet i övrigt är ju gratis.