Begränsade möjligheter att låna 5000 kronor via sms

Sponsrade länkar

Trots att smslån på 5000 är högt eftertraktade finns det endast ett fåtal aktörer som erbjuder regelrätta smslån i denna storleksklass. Däremot finns det många långivare som förmedlar snabblån online.

Sponsrade länkar

I takt med att moderna mobiltelefoner förses med webbläsare och nätuppkopplingar ersätts de tidigare smslånen av s.k. onlinelån. Eftersom dessa även finns tillgängliga via mobilen kan man inte längre särskilja onlinelån och telefonlån. En ytterligare anledning till att smslånen försvunnit i sin tidigare form är att onlinelånen numera är väsentligt billigare, då de inte är förbundna med allehanda tilläggsavgifter.

Kostnader för smslån på 5000

Beloppet 5000 kronor utgör i många fall taket för många snabblån. Många långivare garderar sig dessutom mot att förmedla lån i denna storleksklass till förstagångskunder. Hos vissa långivare gäller att enbart de låntagare, som bevisat sin trovärdighet genom att ha återbetalat ett mindre lån, får tillträde till de större krediterna. Som låntagare bör du utgå ifrån att betala mellan 500 och 1000 kronor för ett smslån i denna storleksklass. Folkia tar i skrivande stund 570 kronor för ett smslån på 5000 kronor. Löptiden för lånet uppgår då till 30 dagar. Expresslån – som hör till de dyraste aktörerna – debiterar hela 995 kronor för motsvarande lån med samma löptid.

Se upp för lån med kort återbetalningstid

Som låntagare bör man vara noga med att välja ett lån med en löptid som motsvarar ens betalningsförmåga. För en medelinkomsttagare kan det vara svårt att återbetala 5000 kronor inom 30 dagar, då detta i praktiken innebär att återbetalningen måste ske med hjälp av en enda löneinsättning. För att undvika inkassokrav och kontakter med KFM kan det löna sig att dela upp betalningen på två fakturor – välj således ett smslån med 60 dagars löptid om du har reducerade återbetalningsmöjligheter.