På marknaden för smslån är 2000 kronor ett populärt lånebelopp

Sponsrade länkar

Smslån i storleksklassen 2000 kronor hör till de mest efterfrågade beloppen på marknaden för småkrediter och snabblån. Således finns det en rad olika kreditgivare att sovra bland.

Sponsrade länkar

Lån i storleksklassen 2000 kronor är lätta att ansöka om via sms; antalet långivare som erbjuder nämnda belopp är nämligen talrikt. Men trots det stora antalet sinsemellan konkurrerande långivare tycks räntorna inte pressas av konkurrensen – ett faktum som väcker misstanke om att långivarna bedriver en svårslagen kartellverksamhet på bekostnad av långivarna. I nuläget får man räkna med att betala minst 500 kronor för att låna två tusenlappar.

Lånen flyttar ut på nätet

Antalet långivare som erbjuder renodlade smslån håller i skrivande stund på att minska. Detta med anledning av att långivarna flyttar ut på nätet och erbjuder s.k. onlinelån, som automatiskt blir tillgängliga för personer som förfogar över en modern mobiltelefon med inbyggd webbläsare. Tänk därför på att om möjligt ansöka om snabblån online; bland onlinelånen är nämligen priserna något lägre än bland klassiska smslån, som numera sjunger på sista versen. Långivarna brukar nämligen sätta i system att ta ut dolda avgifter för smslån – dessa saknar motsvarighet bland onlinelånen. Ett traditionellt smslån på 2000 kronor är således någon 50-lapp dyrare för den som föredrar att ansöka via sms istället för online.

Kort löptid för snabblån

Den vanligaste löptiden för smslån på 2000 kronor uppgår till 30 dagar. Somliga långivare är mer frikostliga än andra med att erbjuda flexibla löptider – men räkna inte med att alla gör det. I regel gäller att man som låntagare varken har förhandlingsutrymme i förhållande till ränta eller löptid på smslån i denna storleksklass.