Smslån i storleksklassn 8000 kronor och uppåt kännetecknas av en lång handläggningstid

Sponsrade länkar

På marknaden för snabblån finns i nuläget inga renodlade smslån på 8000 kronor. Däremot finns en rad olika snabblån som kan sökas online – även via moderna mobiltelefoner med inbyggda webbläsare.

Sponsrade länkar

Antalet traditionella smslån i storleksklassen 8000 kronor är obefintligt. Däremot finns det en handfull onlinelån – som även är tillgängliga via s.k. internetmobiler – med snabb handläggningstid. Det billigaste snabblånet på 8000 kronor förmedlas av aktören Nanokredit, som lånar ut 8000 kronor till en kostnad av 1778 kronor. Notera dock att löptiden för detta lån uppgår till 45 dagar. För merparten av spekulanterna på denna typ av krediter framstår det som mycket orealistiskt att återbetala lånet på så kort tid.

Lån på 8000 kronor med utökad löptid

För att gardera sig mot betalningsanmärkningar bör man således välja ett lån med utökad löptid – allra helst på 90 dagar. Nanokredit förmedlar t.ex. lån på 8000 kronor med 90 dagars återbetalningstid till en kostnad av 1778 kronor. Åldersgränsen hos nämnda aktör uppgår emellertid till 20 år. För den som är 18 år är Easycredit det billigaste alternativet – här kostar ett 8000-kronorslån med 90 dagars återbetalningstid 1990 kronor. Hos övriga aktörer får man räkna med totalkostnader på minst 2000 kronor.

Många billigare kreditalternativ

Som låntagare bör man alltid ta i beaktande att snabblån är en mycket ofördelaktig kreditform. Privatlån med längre löptider och lägre räntor – även från nätbaserade aktörer som Bluestep och Freedom Finance – är betydligt mer lönsamma. Den enda nackdelen med de nämnda aktörerna är en något längre handläggning av låneansökan.