För snabb utbetalning av smslån krävs att ett tantal faktorer klickar med varandra

Sponsrade länkar

På dagens marknad för smslån kan man inte prompt räkna med att bli beviljad ett lån med snabb utbetalning. Däremot handläggs ansökan inom några minuter – helt oberoende av vilken tid på dygnet ansökan dimper in.

Sponsrade länkar

Oavsett vilken kreditaktör man som låntagare vänder sig till, kan man räkna med en snabb handläggning av sin låneansökan. Snabba handläggnings- och utbetalningstider är nämligen smslånens förnämsta försäljningsargument. Under senare år har Konsumentverket och staten drivit igenom regler som förlängt utbetalningstiden för smslånen. Trots att man som konsument får svar på sin ansökan direkt, kan man inte räkna med att pengarna finns på kontot direkt efter att ansökan bifallits. Vad gäller utbetalning gäller i regel följande:

  • Den som ansöker om lån under ordinarie kontorstid kan räkna med att få pengarna insatta inom några minuter. Ifall mottagarbanken får en utbetalningsorder under bankens ordinarie öppettider, finns pengarna på kontot direkt. Utbetalningsorder, som inkommer på kvällar och helger, får däremot vänta till nästkommande vardag.
  • Ifall kreditaktören, som beviljat smslånet, har utarbetat en specialöverenskommelse med låntagarens bank, kan smslån utbetalas även på kvällar och helger. De större kreditaktörerna har i regel utarbetat denna typ av avtal med landets större handels- och affärsbanker.

Avtalen bör framgå av lånevillkoren

Den som behöver ett snabbt smslån – och inte kan tänka sig att vänta på pengarna till nästa dag – bör lusläsa kreditvillkoren för att skapa sig en uppfattning om vilka återbetalningstider som gäller för den aktuella mottagarbanken. Ifall lånevillkoren enbart innehåller luddiga formuleringar – vänd dig direkt till kundtjänst, som förhoppningsvis har öppet merparten av dygnets vakna timmar.