Ett smslån som beviljas på helgen betalas i regel ut nästkommande vardag

Sponsrade länkar

Ett smslån kan endast i undantagsfall betalas ut under helgen. Däremot är det möjligt att ansöka om smslån dygnet runt – svaret på ansökan bearbetas inom några minuter.

Sponsrade länkar

En klar fördel med snabblån – oavsett om de marknadsförs som onlinelån eller smslån – är det faktum att ansökan kan lämnas in när som helst på dygnet. Ansökan behandlas direkt – även ifall man ansöker under en storhelg. Däremot kan man som låntagare få vänta upp till ett par dagar på själva utbetalningen; något som kan upplevas som störande, även om det visserligen ligger en trygghet i vetskapen om att man blivit beviljad lånet. Vad gäller utbetalningarna bör man i första hand ta hänsyn till följande:

  • Utbetalningsuppdrag, som inkommer till låntagarens bank under ordinarie kontorstid, betalas i regel ut direkt. Den som ansöker om smslån på kvällen har således pengarna insatta på sitt konto morgonen därpå.
  • Den som däremot ansöker om lån en fredag kväll kan behöva vänta till måndag morgon innan pengarna kan disponeras; något som kan kännas snopet för den som lånat pengar till helgens nöjeskonsumtion.

Avtal mellan bank och kreditgivare medger utbetalningar

Den som har ett uttalat behov av pengar under helgen kan i undantagsfall få en utbetalning verkställd under veckoslutet. För att så ska ske krävs dock att mottagarbanken och långivaren har upprättat ett avtal om utbetalningar utanför ordinarie kontorstid. Sådana avtal finns mellan de ledande kreditgivarna och de större bankerna; den som har ett konto i en större bank – och lånar från en känd kreditaktör – har således goda möjligheter att få smslån även under helger.