En del långivare vägrar låna ut belopp över 4000 kronor till nya kunder

Sponsrade länkar

Kostnaden för ett smslån på 4000 kronor varierar mellan några hundralappar och en tusenlapp. Undvik att låna 4000 via sms ifall kostnaden blir så hög som en fjärdedel av själva lånebeloppet.

Sponsrade länkar

Antalet långivare som erbjuder smslån i storleksklassen 4000 kronor är i det närmaste obegränsat. Och de billigaste är inte alltid de som är lättast att hitta i den djungel av olika kreditföretag som via hemsidor försöker nå ut till konsumenterna. Se därför till att noga undersöka villkoren för olika lån – särskilt löptider och kostnader.

Välj inte första bästa aktör

Anledningen till att prissättningen på smslån varierar stort mellan olika långivare är i första hand kopplad till låntagarnas utsatta situation. Låntagarna är nämligen i många fall desperata såtillvida att de är beredda att låna till varje pris. De långivare som lägger mest pengar på marknadsföring har således ofta de högsta räntorna. Således lönar det sig i regel att låna av en udda, nyetablerad kreditaktör som varken är framstående vad gäller varumärke eller marknadsföring.

Villkor och kostnader för smslån på 4000

De låntagare som ansöker om smslån på 4000 har i många fall ekonomiska situationer som av olika anledningar ligger i träda. Således bör man som låntagare välja en löptid som man garanterat klarar av. För smslån i denna storleksklass erbjuds i regel löptider på mellan 30 och 45 dagar. I sällsynta fall kan man även välja att återbetala lånet inom 60 dagar. Tänk även på att åldersgränserna för denna typ av lån inte alltid är 18 år. Många långivare kräver att låntagaren fyllt 20 eller till och med 22 år.