Somliga aktörer på marknaden för smslån erbjuder lån på hela 10 000 kronor

Sponsrade länkar

Marknaden erbjuder en handfull olika snabblån på 10 000 kronor. Den vanligaste löptiden är 90 dagar, men det går även att lägga upp lånet på flera månader.

Sponsrade länkar

I skrivande stund finns inga regelrätta smslån på 10 000 kronor. Däremot finns det gott om snabblån som i alla övriga hänseende fungerar precis som smslånen. Liksom för smslånen sker handläggningen direkt – men själva utbetalningen kan däremot dröja någon dag beroende på när på dygnet man lämnat in sin ansökan. Den som lämnat in sin ansökan på en röd dag får räkna med att utbetalning sker först närmast intilliggande vardag.

Kostnadsöversikt för tillgängliga 10 000-kronorslån

För tillfället gäller att det billigaste 90-dagarslånet – som förmedlas av Easycredit – kostar 2300 kronor i ränta. Men då bör man komma ihåg att Thorn erbjuder ett 10 000-kronorslån med 12 månaders återbetalning till en totalkostnad av 1575 kronor. Det senare alternativet blir således det mest attraktiva. Generellt är det viktigt att betona förekomsten av alternativ till snabblån med kort handläggningstid. Bluestep, Ferratum, Freedom Finance och Leasy erbjuder en rad privatlån med betydligt lägre genomsnittsränta än den som är praxis på marknaden för snabblån.

Lån på 10 000 med betalningsanmärkning

Tänk på att inte alla kreditgivare tillmötesgår ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Thorns snabblån – som exemplifieras ovan – hör t.ex. till denna delikata skara. Således kvarstår bara 90-dagarslånen till de låntagare som av olika anledningar dragit på sig en betalningsanmärkning.