Lånebelopp överskridande 7000 kronor kan endast i undantagsfall beviljas i form av smslån

Sponsrade länkar

Antalet aktörer som erbjuder snabblån på 7000 kronor är ytterst begränsat. Renodlade smslån av den gamla typen finns över huvud taget inte att tillgå.

Sponsrade länkar

Det är fullt möjligt att låna belopp i denna storleksklass i form av ett snabblån. Man får då sin låneansökan behandlad direkt och utbetalning sker så fort banken öppnat upp för inbetalningar nästkommande vardag. För snabblån på 7000 kronor gäller i regel att löptiden är utökad från 30 dagar (som är praxis på marknaden för snabblån) till 45, 60 eller 90 dagar.

Snabblån på 7000 – prisexempel

I skrivande stund erbjuder Nanokredit det billigaste snabblånet på 7000 kronor – totalkostnaderna för lånet uppgår till 1440 kronor. Notera dock att löptiden för detta lån är 45 dagar. För motsvarande lån med 60 dagars löptid har OK Money den lägsta kostnaden – 648 kronor – medan Easycredit erbjuder ett 90-dagars lån med en totalkostnad på 1700 kronor. Easycredit är i skrivande stund dyrast med att erbjuda ett 60-dagars lån till en kostnad av 1925 kronor. Notera dock att de förra erbjudandena avser momentana kostnader och således kan komma att ändras.

Alternativ till snabblån på 7000 kronor

För den som kan tänka sig att vänta någon dag på sina pengar finns det gott om privatlån på 7000 kronor. Återbetalningen kan då läggas upp på betydligt längre tid, vilket gör att kostnaderna blir mindre kännbara. Räntan på privatlån är dessutom betydligt lägre än på motsvarande snabblån, vars enda försäljningsargument är den snabba handläggningen av låneansökan.