Statoil ger procentbonus på alla köp med Mastercard

Sponsrade länkar

Statoil utfärdar i skrivande stund ett kreditkort av typen Mastercard, som berättigar till en halv procents bonus på alla inköp. Kortet är helt befriat från årsavgift.

Sponsrade länkar

Den som är trogen kund hos Statoil har stor behållning av att ansöka om ett Mastercard från nämnda utgivare. Kortets villkor och förmåner kan sammanfattas kort i det följande:

  • Kortet är helt befriat från årsavgift (gäller även för eventuella extrakort).
  • Bonus utgår för alla köp som görs i butiker som godtar Mastercard som betalningsmedel. Endast köp av drivmedel hos konkurrerande bensinbolag i Sverige medger ingen bonus. Bonusen uppgår i skrivande stund till 0,5 procent av köpesumman.
  • Upp till 60 dagars räntefri kredit på alla månadens köp.
  • Drivmedelsrabatt (gäller bensin, diesel och etanol) på 15 öre per liter. Notera dock att rabatten enbart gäller på bemannade bensinstationer och kan komma att justeras. För dem som tankar mer än 1200 liter per år gäller dubbel bonus (1 procent istället för 0,5 procent av köpesumman) på alla köp.

Även betal- och kontantkort

Statoil utfärdar även vanliga betalkort och kontantkort till privatpersoner. Notera att även Statoil betalkort kan fås med 45 dagars räntefri kredit. För såväl betalkort som kontantkort gäller Statoils ordinarie rabatt på drivmedel. Kontantkortet är inget betalningsmedel utan samlar enbart bonus i samband med att kortinnehavaren tankar på någon av Statoils ca 300 stationer. Samtliga kort som utfärdas av Statoil är helt befriade från årsavgifter.