Visa från Ikano – ett alltigenom onlinebaserat kreditkort

Sponsrade länkar

Ikano tillhandahåller ett Visakort som är helt befriat från årsavgift. En ytterligare fördel med Ikano Visa är att man som kund självständigt kan lägga upp sin delbetalning.

Sponsrade länkar

Ikano Visa är ett jämförelsevis förmånligt kreditkort. Årsräntan pendlar runt 15 procent och som kund kan man välja mellan att delbetala sin kreditskuld på mellan sex och 24 månader. Kortet är fullspäckat med olika erbjudanden; däribland drivmedelsrabatter på Preem, rabatt med Malmö Aviation och betalskydd för heltidsanställda som plötsligt blir oförmögna att arbeta.

Ansökan sker enkelt online

Eftersom Ikano bank är en nätbaserad kreditaktör är det enkelt att ansöka om Ikano Visa på nätet. Ansökan sker med fördel på Ikano Visas hemsida (ikanokort.se). I samband med ansökan bör man ange om man är en eller två sökande. I övrigt gäller följande villkor för kortet:

  • Den sökande ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor (gäller oavsett om man söker ensam eller tillsammans med medsökande).
  • Den sökande får inte ha betalningsanmärkningar sedan tidigare (varken sökande eller medsökande).

Ikano Visa förknippas även med en rad tilläggserbjudanden som kan tecknas mot en extra avgift. Det mest förmånliga – i vårt tycke – är Ikano Vägassistans; ett försäkringsskydd som går in och täcker skador och missöden på fordonet av sådan art att man inte kan fortsätta sin resa. Skyddet, som är utarbetat i ett samarbete med försäkringsbolaget Solid – inbegriper bärgning, hotell, hemtransport av fordonet och direkthjälp. Skyddet kostar i skrivande stund inte mer än 299 kronor om året.