Visas Platinumkort – ett statuskort för världsresenären

Sponsrade länkar

Visa Platinum är ett av de mest exklusiva korten i Visas sortiment. Enbart Visa Infinite har högre status; men för att få hålla i ett Visa Infinite krävs också en årsinkomst på närmare två miljoner kronor.

Sponsrade länkar

Visa Platinum är ett av de mest exklusiva korten i Visas kortutbud. Kortet ställer höga krav på årsinkomst; kraven varierar mellan 150 000 och en halv miljon kronor beroende på utfärdandeland. I skrivande stund finns inte Visa Platinum att tillgå på den svenska marknaden. Generellt är emellertid Platinum ett kort som lämpar sig väl för personer på resande fot. Till korterbjudandena hör t.ex. följande rabatter och förmåner:

  • Upp till 75 procent rabatt på 50 000 utvalda hotell runt om i världen.
  • Generösa rabatter på exklusiva restauranger världen över. Rabattutbudet kan variera med tiden.
  • Rabatter på hälsofrämjande aktiviteter och regelrätta nöjen – t.ex. kan man få rabatt på delfinsimning i Dubai och spa på vinhotell i Kapstaden. Med andra ord är många erbjudanden kopplade till specifika turistorter. Erbjudandena är anpassade till aktiviteter i kortinnehavarens närområde.
  • Reseförsäkring (gäller för övrigt alla Visakort). Den reseförsäkring som är kopplad till ett Visa Platinum är mer omfattande än motsvarande försäkring hos ett enklare Visa Classic.

Låg efterfrågan i Sverige

I många länder finns en utpräglad kultur, som bland annat går ut på att kreditkortet avslöjar innehavarens ekonomiska status. Det räcker med andra ord att vifta med ett exklusivt kreditkort för att få VIP-status på pubar och i lounger. I Sverige är denna kultur inte lika utpräglad som på den europeiska kontinenten, varför Visa Platinum (i likhet med övriga kreditkort) inte har fått någon större genomslagskraft i Sverige. Detta trots att en stor del av befolkningen kvalar upp till kravet på årsinkomst.