Eurocard – ett Mastercard med nordisk påbrå

Sponsrade länkar

Eurocard är ett i grunden svenskt kortföretag som erbjuder kreditkort för såväl privatpersoner som företag. Kortet grundandes för att utmana de exklusiva AMEX-korten.

Sponsrade länkar

Eurocard är ett svenskt kortföretag som grundades av Skandinaviska banken. För att kortet skulle bli användbart även utanför den nordiska marknaden, grundades Eurocard International i syfte att underlätta kortbetalningar i utlandet. Nämnda bolag slogs år 1992 samman med Eurocheque International, som tillsammans bildade Europay. Detta bolag slogs i sin tur ihop med Mastercard.

Eurocard – ett Mastercard för Norden

SEB är huvudman för dagens Eurocard. Rent funktionellt är Eurocard ett Mastercard – oavsett om det rör sig om ett betalkort eller kreditkort. Eurocard ges enbart ut i Norden, bland annat av SEB som förmedlar två exklusiva varianter av kortet: Eurocard Gold och Eurocard Platinum. Båda kreditkorten har ett omfattande utbud av rabatter och extraerbjudanden. Eurocard Platinum är i skrivande stund det mest exklusiva kreditkortet i SEB:s kortutbud.

Kreditkort med betalning mot faktura

Eurocard är ett kreditkort som tillämpar betalning mot faktura; alla månadens utgifter kan med andra ord enkelt samlas på en och samma räkning. Kortet bör inte användas för kontantuttag, då dessa inte omfattas av kortets räntefria period (som vanligtvis uppgår till 45 dagar i fråga om Eurocard). Den som befinner sig utomlands eller hemmavid – och blir utsatt för bedrägerier – bör omedelbart spärra sitt Eurocard. Som privatkund behöver man inte stå för de kostnader som bedrägerierna fört med sig.