SEB Mastercard med låg ränta och lång räntefri period

Sponsrade länkar

SEB erbjuder ett Mastercard med jämförelsevis låg årsränta och en mångfald av bonusar och rabatter som hjälper till att reducera de vardagliga utgifterna.

Sponsrade länkar

SEB:s Mastercard är i vårt tycke ett av de mest prisvärda kreditkorten på marknaden. Kortet är kopplat till en rad olika förmåner och rabatter, däribland drivmedelsrabatt om 15 öre per liter hos alla Preems bemannade stationer, Interflora och på Menzies flygplanslounger. I övrigt gäller följande:

  • En räntefri kredit på upp till 60 dagar.
  • Delbetalningsmöjligheter i de fall man inte förmår betala hela månadsfakturan på en gång.
  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd.
  • Prisskydd ifall en vara som köpts med kortet skulle hittas billigare hos en annan återförsäljare. SEB återbetalar mellanskillnaden inom 90 dagar.
  • Ett års förlängd garanti på elektronik och vitvaror som betalas med kortet.
  • Köpskydd på 90 dagar; skyddet ersätter skadad eller bestulen vara.

Ränta på drygt tio procent

Räntan på SEB:s Mastercard har länge pendlat omkring tio procent (för stunden ligger årsräntan på 11.8 procent). Bensinbolagens kreditkort erbjuder jämförelsevis räntor runt 20 procent; men å andra sidan är dessa kort – till skillnad från SEB:s Mastercard – befriade från årsavgift. Den årliga avgiften för kortet ifråga ligger i skrivande stund på 195 kronor.

SEB:s Mastercard är sammanfattningsvis ett kort som lämpar sig väl för personer som ofta delbetalar sina köp, använder kortkrediten regelbundet och har ett stort behov av försäkringar och rabatter. Kortets unika garantier och prisskydd är dessutom en guldgruva för prismedvetna storkonsumenter av elektronik och vitvaror.