Nordeas Visa som bankkort med kontokredit – eller som renodlat kreditkort

Sponsrade länkar

Nordea erbjuder i skrivande stund ett exklusivt kreditkort – Visa Gold. De mindre exklusiva kreditkorten i Nordeas sortiment är av andra varumärken, däribland Mastercard.

Sponsrade länkar

Visa Gold är det i särklass mest exklusiva kreditkortet i Visas sortiment. Kortet har en jämförelsevis låg kreditränta och hög kredit; den övre gränsen för inköpskredit uppgår i skrivande stund till 100 000 kronor per faktura. För den som väljer att utnyttja krediten gäller i skrivande stund en räntefri period på 55 dagar. Visa Gold har vidare marknadens i särklass bästa reseförsäkring, som bland annat omfattar allrisk, avbeställningsskydd, leveransförsäkring och självriskskydd. Kortet är helt befriat från årsavgift och har en förhållandevis låg årsränta på kreditköp. Övriga kreditkort från Nordea är i skrivande stund av märket Mastercard.

Prisvärda bank- och betalkort

För personer som nödvändigtvis vill ha ett Visakort erbjuder Nordea ett prisvärt bankkort utan kredit. Nordeas Bankkort är således ett helt vanligt betalkort; kortet är det i särklass mest populära betalkortet i Sverige och är därför mycket driftsäkert. Den som vill kombinera driftsäkerhet med kredit kan förslagsvis ansöka om ett Bannkort Visa och koppla kortet till ett bankkonto med kredit.

Fördelar med att kombinera betalkort och kontokredit

Kombinationen Visa betalkort och kontokredit innebär vissa fördelar; bland annat har man som bankkund full kontroll över sina köp i den bemärkelsen att köpen dras direkt från det konto som är kopplat till kortet. Räntan på kontokrediter är ungefär densamma som räntan på kreditkort; däremot är det lättare för bedragare att komma åt pengarna på kontot via ett vanligt bankkort. Kreditkort är nämligen inte direktkopplade mot ett specifikt bankkonto, då alla inköp betalas mot en och samma kreditfaktura.