Shell Mastercard med kontantbonus på alla inköp

Sponsrade länkar

Shell är ett av många bensinbolag som utfärdar kreditkort med bonusfunktion och drivmedelsrabatter. Kontantbonus på en procent av köpesumman utgår alltid, såvida köpet inte sker på en konkurrerande bensinstation.

Sponsrade länkar

Shell Mastercard – vars huvudman är Ikano Bank – är ett i raden av kreditkort som sätter drivmedelsrabatter och kontantbonus i fokus. Shell lämnar i skrivande stund 15 öre i literrabatt för drivmedel som köps på Shells bemannade bensinstationer i Sverige. Övriga villkor hos kreditkortet:

  • Kreditgränsen kan antingen omfatta 5000 eller 10 000 kronor. Välj kreditgräns i samband med ansökan.
  • Betalning sker mot månadsvis faktura eller delbetalning. Tänk dock på att räntan för årsavgiftsbefriade kreditkort, som utfärdas av bensinbolag, generellt brukar uppgå till närmare 20 procent (för Shell Mastercard gäller i nuläget 18.9 procents ränta). Se därför till att betala alla månadens inköp inom ramen för kortets räntefria period, som uppgår till 54 dagar.
  • Bonus utgår i form av en procent av köpebeloppet. Detta gäller alla köp utom drivmedelsköp hos bensinbolag som konkurrerar med Shell.

Riktat till en tankande kundgrupp

Tänk på att Shells Mastercard i första hand är riktat till en kundgrupp som gärna köper drivmedel hos Shell. Till skillnad från många övriga kreditkort erbjuder Shell emellertid ingen reseförsäkring på resor som köpts med kortet. Detta trots att en bilburen kundgrupp – rent hypotetiskt – reser mycket. Vi efterlyser således lite fler bonusar och extraförmåner – samtidigt betonar vi den stora fördelen med att ha en reservkredit i bakfickan för vilken det inte utgår någon årsavgift.