Eurobonus Mastercard – ett kort för inbitna flygresenärer

Sponsrade länkar

SAS ger ut ett kreditkort i Mastercards varumärke. Med kortet – vars fullständiga beteckning är SAS Eurobonus – kan man som privatperson samla poäng på flygresor, hyrbilar och hotellnätter.

Sponsrade länkar

SAS utfärdar ett Mastercard med beteckningen Eurobonus. Detta kort – som passar personer som ofta befinner sig på resande fot – är kopplat till ett poängsystem där hotellnätter, hyrbilar och flygresor som betalas med kortet är poänggrundande inköp. De poäng som erhålls kan i sin tur användas för att bekosta resor och hotellnätter. Vidare gäller övriga villkor för SAS Eurobonus:

  • Köpen betalas mot faktura och kortets räntefria kreditperiod uppgår i skrivande stund till konkurrenskraftiga 60 dagar.
  • Den som önskar fördela sina betalningar har tillgång till två betalningsfria månader under året. Endast aviavgifter och ränta tillkommer.
  • Försäkring som täcker månadskostnad och utestående saldo i händelse av arbetslöshet, plötslig bortgång eller sjukdom. Försäkringen betalas i from av en avgift omfattande 0.85 procent av månadssaldot.
  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd för resor som betalats med kortet.

Ansök online på flygbolagets hemsida

Den som har tillgång till en e-legitimation kan enkelt lämna in sin ansökan om SAS Eurobonus online på flygbolagets hemsida. I så fall levereras kortet direkt hem med posten – utan att det behöver hämtas ut manuellt. Kortet är i vårt tycke ett prisvärt kreditkort; dock bör det åter betonas att kortet är skräddarsytt för en kundgrupp som ofta reser och övernattar på hotell. Den som inte utnyttjar denna typ av tjänster har en mycket begränsad behållning av kortets poängsystem.