Eurocard Platinum är SEB:s flaggskepp

Sponsrade länkar

Eurocard Platinum är flaggskeppet i SEB:s kortutbud. Kreditkortet är utarbetat för personer med höga krav på betalningskomfort. Kortet saknar t.ex. övre köpgräns och kan användas över hela världen.

Sponsrade länkar

Eurocard Platinum är SEB:s paradprodukt i fråga om kreditkort. Årsavgiften på 1500 kronor gör att kortet hamnar i samma statusklass som exklusiva businesskort från American Express och Diners Club. Till förmånerna hos Eurocard Platinum hör bland annat en reseförsäkring med avbeställningsskydd för den som betalar sin resa med kortet. Försäkringen ger även ersättning för personer som missar anslutningsflyg eller blir av med sitt bagage under resans gång. Vidare gäller följande bonusar och förmåner:

  • Tillgång till exklusiva flygplanslounger världen över.
  • Kostnadsfritt extrakort till valfri familjemedlem.
  • Försäkringar av typen hole-in-one och internetallrisk.
  • 45 dagars räntefri kredit på månadens alla inköp.
  • Återbäring på produkter som köps på Back2u-portalen.
  • Personlig och kostnadsfri assistenthjälp med rådgivning och frågor runt kortet.
  • Spärrservice.

Månadsvis faktura ger trygghet

Alla månadens köp betalas mot faktura, som kan delbetalas vid behov. Fördelen med detta upplägg är att kortinnehavaren själv slipper ansvara för bedrägerier och bedrägeriförsök. Kortet är nämligen inte kopplat till något konto, vilket innebär att bedragare inte kan tillskansa sig eventuella likvida medel som finns på kontot. Efter att kortinnehavaren spärrat kortet ansvarar utgivaren för eventuella köp och bedrägerier som gjorts av tredje part. Detta gör Eurocard Platinum till ett tryggare betalningsmedel än vanliga kontokort – särskilt i så kallade riskländer.