Eurocard Gold – ett flashigt kreditkort med fingertoppskänsla

Sponsrade länkar

Eurocard Gold är ett kreditkort i businessklassen som utfärdas av SEB. Kortet saknar övre köpgräns och är inte kopplat till något bankkonto. Alla köp betalas således mot faktura.

Sponsrade länkar

Eurocard Gold är ett kreditkort med 45 dagars räntefri kredit. Kortet – som utges av SEB – har en låg årsavgift (i skrivande stund 395 kronor för befintliga SEB-kunder) samtidigt som kortet uppfattas som vräkigt och präktigt. Kortet medger bland annat rabatter på drivmedel, tillträde till flygplanslounger och hotellrabatter. Självfallet ingår även en reseförsäkring med avbetalningsskydd i de fall minst 75 procent av resan betalas med kortet.

Omfattande rabatt- och bonusutbud

Den som handlar online i Eurocards Back2u-portal får pengar tillbaka på fakturan. Varje vara som säljs på hemsidan berättigar till en viss procentuell återbäring – vanligen omfattar återbäringen mellan tre och fem procent av köpesumman. Utbudet av rabatter och butiker är stort – välj butik via en praktisk meny längst upp i vänstra hörnet.

Säker shopping tack vare faktura

Som med övriga kreditkort gäller att alla månadens köp samlas på en och samma faktura. Kortet är med andra ord inte kopplat till ett bankkonto, vilket innebär att det är omöjligt för bedragare att komma åt några ekonomiska tillgångar. Som kortinnehavare ansvarar man inte själv för köp och uttag som gjorts i bedrägligt syfte efter det att kortet förlustanmälts. Tänk dock på att SEB tar ut en avgift för att förlustanmäla Eurocard Gold (i skrivande stund 297 kronor).