Wasa kredit erbjuder ett standardmässigt billån av blancomodell

Sponsrade länkar

Wasa Kredit erbjuder inga regelrätta billån med bilen som säkerhet. Däremot erbjuder kreditgivaren – som ingår i Länsförsäkringar – förhållandevis fördelaktiga blancolån.

Sponsrade länkar

Wasa Kredit är ett pålitligt alternativ för finansiering av bilköp. Pengarna lånas i form av ett blancolån, vilket gör att de kan disponeras fritt på marknaden då de inte är knutna till något specifikt fordon. Wasa Kredit erbjuder i skrivande stund blancolån med en rörlig ränta mellan 5.75 och 13.5 procent. Räntan beror dels på återbetalningstidens längd, dels på beloppets storlek och – inte minst – låntagarens förutsättningar att återbetala lånet. Den rörliga räntan är fördelaktig i den bemärkelsen att lånet kan slutamorteras när som helst utan kostnader i form av ränteskillnadsersättning till Wasa Kredit.

Kreditbedömning vid låneansökan

I samband med att Wasa kredit erhåller en låneansökan görs alltid en kreditprövning. Som kund bör man vara medveten om att kreditbedömningen är förbunden med en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen). Vidare gäller att den som söker måste vara fri från betalningsanmärkningar, fast anställd sedan ett halvår samt har varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren. Man bör även ha fyllt 20 år. Vid belopp över 150 000 krävs att man har en medsökande.

Konkurrenskraftig ränta

Wasa Kredit är en av de långivare, vars räntor är fullt jämförbara med storbankernas dito. Kreditgivaren är således ett värdigt alternativ till kunder som av olika anledningar inte anses kreditvärdiga enligt storbankernas bedömningar. Enligt våra erfarenheter är Wasa Kredit i vissa fall mera tillmötesgående än storbankerna – särskilt mot kunder med godartad privatekonomie men med låga månadsinkomster.