Mymoney erbjuder sig att ta inteckning i bilar som köps privat

Sponsrade länkar

Mymoney är en nätbaserad kreditgivare som erbjuder billån med förmånliga villkor. Räntan pendlar, enligt våra undersökningar, mellan fyra och tio procent.

Sponsrade länkar

Mymoney är en av uppstickarna på den svenska marknaden för bilkrediter. Kreditgivaren, vars lån företrädesvis söks online, är helt inriktad på att förmedla billån till privatpersoner som står i begrepp att köpa ny eller begagnad bil. Räntan kan hållas låg tack vare det faktum att bilen fungerar som säkerhet för lånet. I skrivande stund är räntan konkurrenskraftig, men som låntagare bör man alltid tänka på att räntan sätts individuellt efter en kreditbedömning baserad på en UC-upplysning. Övriga fördelar med billånet från Mymoney:

  • Mymoney godtar bilar som säkerhet även om de köpts av en privatperson.
  • Kontantinsats är inget krav.
  • Hemsidan (mymoney.se) tillåter privatpersoner att – helt förutsättningslöst – göra en kostnadskalkyl.
  • Mymoney erbjuder en prisgaranti som går i god för att räntan är lägst på marknaden. Prisgarantin är emellertid förbunden med vissa undantag – bland annat gällande lån som förmedlats av arbetsgivare samt subventionerade bilkrediter som förmedlas av bilfirma. Exakta undantagsregler finns att läsa på kreditgivarens hemsida.

Konkurrenskraftig internetbank

Kreditgivaren Mymoney är en i vårt tycke mycket konkurrenskraftig internetbank, vars räntor är helt jämförbara med storbankernas dito. Det unika med Mymoney är att inteckning kan ske även i personbilar som köpts på den privata begagnatmarknaden – bland annat på Blocket. Räntan pendlar i skrivande stund mellan fyra och tio procent beroende på variabler som löptid, lånebelopp och låntagarens privatekonomi. Som låntagare bör man tänka på att Mymoney har rätt att tillämpa s.k. individuell räntesättning.