SEB förmedlar exakt det kreditutbud som man kan förvänta sig av en seriös storbank

Sponsrade länkar

Att låna av SEB är ett tryggt alternativ jämfört med att låna från udda kreditgivare. Banken, som räknas till jättarna på den svenska kreditmarknaden, erbjuder en uppsjö av små och stora lån.

Sponsrade länkar

I vårt tycke är SEB en av landets mest seriösa kreditgivare; de fysiska bankkontoren tillhandahåller tjänstemän med hög kompetens och räntesatserna anges tydligt på hemsidan. Samtliga lån kan enkelt sökas online via bankens officiella hemsida (seb.se). Räntorna är av naturliga skäl lägre för befintliga bankkunder än för externa låntagare. Enligt våra rundringningar verkar det fullt möjligt att förhandla ner räntorna ytterligare – särskilt för befintliga bankkunder med en godartad privatekonomi.

En mångfald av olika blancolån

SEB är måhända den förnämsta låneförmedlaren i fråga om olika blancolån. Bankens billån är t.ex. jämförelsevis förmånligt, liksom följande utbud av blancolån:

  • Bankens medlemslån – tillika ett blancolån för personer med facklig anslutning. SEB listar en rad fackföreningar, vars medlemmar har tillgång till det förmånliga lånet.
  • Kort- och kontokrediter med jämförelsevis låga räntor. SEB:s Mastercard är t.ex. en av de vanligaste kortkrediterna på den svenska marknaden.
  • Privatlån utan säkerhet avseende penningbelopp upp till 350 000 kronor. Den maximala löptiden för lånet uppgår till tio år.

På marknaden för bostadslån erbjuder SEB ett diversifierat utbud med vissa riktade lån; däribland har personer som fyllt 60 och föräldrar, som vill låna för att köpa bostad till sina barn, möjlighet att ansöka om skräddarsydda bostadslån. Möjligheten för föräldrar att gå in som medlåntagare är i skrivande stund minst komplicerad hos SEB jämfört med de övriga storbankerna.