Matvarujätten Ica erbjuder såväl bostadslån som intressanta blancolån

Sponsrade länkar

Ica-banken har ett kreditutbud som allt mer börjar likna storbankernas dito. I skrivande stund förmedlar butikkedjans bankverksamhet bostadslån, blancolån och kontokrediter.

Sponsrade länkar

Ica-banken är en än så länge ganska okänd uppstickare på den svenska kreditmarknaden, vars specialitet begränsar sig till att förmedla förmånliga kontokrediter, bolån och blancolån. Bankens kontokredit kan omfatta belopp upp till 50 000 kronor och är tillgängliga via ett bankkort. Som kund betalar man bara för det kreditbelopp som behöver utnyttjas – helt i enlighet med praxis på marknaden för kontokrediter. Däremot är Ica-bankens kontokredit väsentligt högre än motsvarigheterna hos många storbanker, vars översta kreditgräns för kontokrediter vanligen uppgår till 20 000 kronor.

Bostadslån med storbanksränta

De bostadslån som förmedlas av Ica-banken håller i genomsnitt samma räntor som storbankerna erbjuder. Räntorna överskrider sällan fyra procent (gäller i skrivande stund), såvida det inte rör sig om handpenningslån eller s.k. brygglån. Ica-banken möjliggör utlåning med inteckning i bostaden för belopp upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde. Den kortaste rörliga räntan uppgår till tre månader.

Privatlån utan säkerhet upp till 350 000 kronor

Ica-banken erbjuder även lån utan säkerhet; dessa lån står till förfogande för valfira konsumtionsändamål. Det maximala kreditbeloppet för denna kredittyp uppgår till 350 000 kronor och den effektiva räntan ligger i skrivande stund runt sex procent. Räntan för Ica-bankens blancokrediter är med andra ord lägre än hos många etablerade storbanker. Som låntagare bör man emellertid vara fri från betalningsanmärkningar, ha en fast årsinkomst och ha fyllt 18 år. Villkoren är således jämförbara med storbankernas villkor för blancolån.