Eftersom privatlånen omfattar större belopp än mikrolånen är handläggningstiden också något längre

Sponsrade länkar

Privatlån är storbankernas beteckning på större blancolån. Chanserna att bli beviljad ett privatlån direkt är således minimala, eftersom storbankerna handlägger sina ansökningar manuellt.

Sponsrade länkar

Snabblån och privatlån är olika ord för specifika blancolån. Privatlånen skiljer sig från snabblånen i så måtto att de inte är förbundna med lika snabb utbetalning – privatlånen handläggs nämligen manuellt, medan snabblånen beviljas efter en automatisk kreditprövning. Den som är i behov av att få ett privatlån direkt har dock vissa chanser att lyckas, under förutsättning att ansökan sker enligt nedan:

  • Undvik att ansöka om privatlån online – en ansökan som lämnas in via nätet tar minst någon dag att handlägga. Besök istället ditt bankkontor under kontorstid och be en handläggare titta på din ansökan direkt. För handläggaren tar det inte många minuter att bedöma om ansökan ska bifallas eller avslås.
  • Ta alltid med dig nödvändig dokumentation till banken; i annat fall kan ansökan dra ut på tiden. Anställningsbevis och lönespecifikationer är nödvändiga ifall du ansöker hos en annan bank än den som har hand om din privatekonomi.
  • Ge ett propert intryck och berätta gärna vad pengarna ska användas till. Betona att du är en seriös person – det är nämligen helt upp till bankerna att bedöma huruvida lånet ska beviljas eller inte. Ett avslag behöver således inte motiveras närmare.

Snabbare kreditalternativ än privatlån

Kortkrediter, checkkrediter och kontokrediter – som tecknats i förebyggande syfte – är betydligt snabbare än privatlån – dessa finns ju tillängliga direkt när behov uppstår. Det kan således vara klokt att ha ett liggande kreditalternativ som alltid är tillgängligt – på så sätt slipper man den stress som det innebär att ansöka om ett lån.