Handelsbankens utbud av blancokrediter motsvarar det standardutbud som man kan förvänta sig av en storbank

Sponsrade länkar

Handelsbanken erbjuder olika typer av blancolån. Tänk dock på att de lån som betecknas som privatlån även kan beviljas med inteckning i egendom – i de fall sådan finns att tillgå.

Sponsrade länkar

Handelsbanken erbjuder dels privatlån, dels ett s.k. direktlån som beviljas inom 24 timmar efter inlämnad ansökan. Handelsbanken är således den enda av de etablerade storbankerna som erbjuder ett värdigt alternativ till de små ogynnsamma blancolånen på onlinemarknaden. Den som har tid att vänta på pengarna i 24 timmar kan låna upp till 150 000 kronor med en ränta på knappt åtta procent. För övriga blancolån från HB gäller följande villkor:

  • Möjlighet att välja att låna med inteckning i valfri egendom som åberopas i låneansökan (blancolånet blir således ett lån med säkerhet).
  • Möjlighet att välja annuitet eller rak amortering.
  • Handelsbankens privatlån har i skrivande stund rörlig ränta.
  • Uppläggningsavgift på knappt 700 kronor tas ut för Handelsbankens privat- och direktlån.

Kontokredit istället för privat- eller direktlån

Handelsbanken erbjuder även kontokrediter med rörlig ränta. Krediten är enligt praxis ansluten till ett bankkonto och utnyttjas automatiskt när pengarna på kontot tar slut. För att ansöka om Handelsbankens kontokredit bör man logga in med sina befintliga inloggningsuppgifter; man måste således vara kund i banken sedan tidigare. Detsamma gäller för de direkt- och privatlån som nämns i det föregående. För personer som inte är kunder sedan tidigare, kan hanteringen av låneansökan – enligt våra testansökningar – ta lite längre tid än för etablerade bankkunder.