SEB erbjuder – i likhet med andra storbanker – skräddarsydda blancolån för studenter

Sponsrade länkar

Personer som är inskrivna som studenter kan ansöka om ett förmånligt studentlån från SEB. Frånvaro av betalningsanmärkningar är ett krav för tillträde till studentlånet.

Sponsrade länkar

Den som har tecknat det s.k. Studenterbjudandet hos Swedbank (här ingår bland annat privatkonto, bankkort och internetkontor med betalservice online) har möjlighet att ansöka om en särskilt förmånlig studentkredit omfattande belopp upp till 25 000 kronor. Detta innebär i praktiken att banken – i samband med kreditbedömningen – bortser från de annars obligatoriska kraven på inkomst och anställning. Som student kan man förfoga över lånet via ett MasterCard från SEB. Räntan följer rådande marknadsränta och uppgår i skrivande stund till knappt sju procent.

Fördelar och villkor med studentlån från SEB

Anledningen till att storbankerna – däribland SEB – är beredda att göra generösa undantag för studenter hänför sig till det faktum att studenter efter avslutad utbildning brukar utgöra en seriös och stabil kundgrupp, som det generellt är värt att investera i. Banken erbjuder således ett blancolån med låg ränta utan vare sig uppläggningsavgifter eller krav på säkerhet. Som låntagare kan man välja rak amortering eller annuitet. Den som väljer ett annuitetslån behöver således inte amortera lånet under studietiden. Villkoren för lånet kan sammanfattas i det följande:

  • Som låntagare bör du vara minst 18 år.
  • Sakna betalningsanmärkningar.
  • Sedan tidigare förfoga över SEB:s studenterbjudande.
  • I övrigt godkännas vid bankens ordinarie kreditprövning.

Notera i sammanhanget att även Nordea och Swedbank har liknande studenterbjudanden. Som potentiell låntagare bör du jämföra även dessa erbjudanden innan du bestämmer mottagarbank för din låneansökan.