Via internetbanken kan man på några minuter få ett lånelöfte

Sponsrade länkar

Det snabbaste sättet att få ett lånelöfte är att skicka in en förfrågan online till den bank som tar hand om ens privatekonomi. Banken kan då göra en snabb preliminärbedömning av kreditförutsättningarna.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

Det mest effektiva sättet att få ett lånelöfte – utan att besöka bankkontoret under de snäva öppettiderna – är att lämna in en intresseanmälan om lånelöfte online. För att lånelöftet ska bli så rättvist som möjligt, bör man vara noga med att uppge korrekta uppgifter till banken. I de fall man har möjlighet att ansöka om lånelöfte via internetbanken, lönar det sig att göra det – ansökan kan i så fall behandlas mot de uppgifter om tillgångar och skulder som banken tillhandahåller. Tänk dock på följande:

  • Var noga med att inte lämna in en komplett låneansökan online. Den som ansöker om lån på nätet förlorar nämligen ett viktigt förhandlingsutrymme i fråga om räntan. Se därför till att lånelöftet inte innehåller några definitiva räntevillkor, utan enbart är ett positivt eller negativt besked i fråga om det lånebelopp som intresseanmälan avser. Ränteförhandlingarna kan sparas till ett senare tillfälle.
  • Tänk på att ett lånelöfte inte är bindande för någon part. Lämna därför in minst ett par ansökningar om lånelöften – till olika banker. Välj sedan det mest förmånliga alternativet.

Lånelöfte för hypotekslån

Den som ansöker om ett lånelöfte för ett lån med säkerhet får betrakta lånelöftet som högst preliminärt. Anledningen till att villkoren för det slutgiltiga lånet kan avvika jämfört med lånelöftets villkor är att bankerna – vid tillfället för lånelöftet – ännu inte hunnit värdera säkerheten.